Uitdagingen en oplossingen in organisatie en supply chain

Bedrijfsrisico's transport en logistiek

Als gevolg van de coronacrisis is er een grote verschuiving gaande binnen de transportsector. Veel logistieke bedrijven die de e-commercesector bedienen zien vooral positieve ontwikkelingen in de resultaten. Voor de overige logistieke bedrijven is de situatie meer dan uitdagend. Hierdoor worden bedrijven gedwongen hun strategie voor de langere termijn bij te sturen.Ook heeft de coronapandemie en de nasleep daarvan de druk op de globale supply chain opgevoerd en verstoord.

Ook in de toekomst zullen er regelmatig verstoringen blijven plaatsvinden in de globale supply chain. In deze uitdagende markt heeft elk logistiek bedrijf geen andere keuze dan risico’s in kaart te brengen en te voorkomen. Hierdoor is Risico Management een nog belangrijkere bouwsteen geworden voor duurzaam succes.

Wilt u weten hoe Schouten Zekerheid uw organisatie kan ondersteunen met het optimaal managen van uw bedrijfsrisico's? 

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Contactformulier

Grip op uw bedrijfs- en ketenriscos

Een andere zeer belangrijke uitdaging betreft het vinden (of behouden) van betrouwbare ketenpartners waarmee de samenwerking en ketenregie zo optimaal mogelijk moet zijn. Om al deze risico’s en uitdagingen het hoofd te bieden, is het belangrijk om een goede integrale risicomanagement-aanpak te implementeren.

Wanneer u inzicht heeft in uw bedrijfs- en sectorspecifieke risico’s en hier grip op kunt houden, waarborgt u de bedrijfscontinuïteit. Daarnaast versterkt het uw positie richting verzekeraars, wat juist in een tijd waar de verzekeringsmarkt verder verhardt, cruciaal is.  

Risico's en uitdagingen

De uitdagingen voor een organisatie in de sector Transport & Logistiek zijn legio, zowel binnen uw organisatie als in de supply chain. Denk bijvoorbeeld aan:

  • capaciteitstekorten; 
  • flexibele opslag; 
  • toenemende digitalisering; 
  • strengere wet- en regelgeving; 
  • werkkapitaaloptimalisatie; 
  • ‘war for talent’; 
  • cybercriminaliteit; 
  • investeren in (kennis rondom) digitalisering en robotisering;
  • de opkomst van e-commerce. 

De ‘persoonlijkheid’ van uw organisatie  

Geen enkele organisatie is hetzelfde en dus brengt onze specialist samen met u in kaart waar uw grootste risico’s en uitdagingen liggen. Is uw organisatie gebaat bij risicopreventiemaatregelen? Is uw verzekeringsportefeuille wel optimaal? Bent u wel zo cyberveilig als gedacht? Is uw personeel gekwalificeerd genoeg of is bij-/omscholing nodig? Of heeft u juist nieuw personeel nodig?  

 Wat de uitdaging ook is, wij zorgen ervoor dat deze helder wordt en denken met u mee over de meest passende oplossing. Dit doen wij allereerst door de ‘persoonlijkheid’ van uw organisatie te leren kennen. Deze is tenslotte niet te vatten in een powerpoint-presentatie of brochure. 

GZM USPs