Wet- en regelgeving, voedselveiligheid, (on)verzekerbaarheid, cyber en ketenintegratie

Bedrijfsrisico's food & beverage

De voedingsmiddelenindustrie is divers en bestaat uit allerlei voedselproducenten. De ontwikkelingen in de voedingsmiddelenbranche gaan snel. De consument verandert, wat gevolgen heeft voor de productie en distributie. Tegelijkertijd moet de keten verduurzamen en staat innovatie niet stil. Ook de Food supply-chain verandert en blijkt kwetsbaar te zijn.

Of uw organisatie nu valt onder de versproducten, genotsmiddelen, vlees, zuivel, banket- en bakkerijensector, of een van de vele andere sub sectoren binnen Food & Beverage, deze risico’s zijn voor iedereen zeer actueel.

Wilt u weten hoe Schouten Zekerheid uw organisatie kan ondersteunen met het optimaal managen van uw bedrijfsrisico's? 

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Contactformulier

Grip op uw bedrijfs- en ketenrisico's in food & beverage

Wanneer uw organisatiedoelstellingen helder zijn, is het zaak betrouwbare ketenpartners te vinden (of behouden) en daar heldere afspraken mee te maken. Vanuit dit businessmodel, gekoppeld aan efficiënte ketenintegratie, kan uw organisatie verder innoveren en groeien. Omdat dit onlosmakelijk verbonden is met het betreden van een nieuw risicolandschap, is het belangrijk dat u een integrale risicomanagement-aanpak implementeert.  

Wanneer u inzicht heeft in uw bedrijfs-, sectorspecifieke en ketenrisico’s en hier grip op kunt houden, waarborgt u de bedrijfscontinuïteit. Daarnaast versterkt het uw positie richting verzekeraars, wat juist in een tijd waar de verzekeringsmarkt verder verhardt, cruciaal is. 

Risico's en uitdagingen in food & beverage:

  • steeds strengere wet- en regelgeving (denk aan klimaat en de energietransitie); 
  • groeiend cyberrisico; 
  • voedselveiligheid (product recall); 
  • ketenafhankelijkheden, -aansprakelijkheid en bedrijfscontinuïteit; 
  • hogere premies en lastigere verzekerbaarheid; 
  • veranderend consumentengedrag; 
  • goed personeel krijgen en houden (war for talent). 

 

 


De persoonlijkheid van uw organisatie

Geen enkele organisatie is hetzelfde en dus brengt onze specialist samen met u in kaart waar uw grootste risico’s en uitdagingen liggen. Is uw organisatie gebaat bij risicopreventiemaatregelen? Is uw verzekeringsportefeuille wel optimaal? Bent u wel zo cyberveilig als gedacht? Is uw personeel gekwalificeerd genoeg of is bij-/omscholing nodig? Of heeft u juist nieuw personeel nodig?  

 Wat de uitdaging ook is, wij zorgen ervoor dat deze helder wordt en denken met u mee over de meest passende oplossing. Dit doen wij allereerst door de ‘persoonlijkheid’ van uw organisatie te leren kennen. Deze is tenslotte niet te vatten in een powerpoint-presentatie of brochure. 

GZM USPs

Benieuwd naar wat wij voor uw VvE kunnen betekenen?

Neem contact op met onze specialisten. Zij helpen u graag!

Hans Schrader

Adviseur

Lorette Parlevliet

Specialist

Paul Philo

Specialist

Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over hoe wij ons inzetten om uw privacy te beschermen en respecteren.